FAQ2023-02-21T11:17:26+01:00

FAQ

Hieronder lees je de meest gestelde vragen en hun antwoorden. Staat je vraag er niet tussen of wil je gewoon meer weten? Neem gerust contact met me op!

Bewerk je de foto’s van mijn zakelijke fotoshoot?2023-09-20T20:27:34+02:00

Ik corrigeer de foto’s licht op helderheid, witbalans en contrast, ik noem het altijd een ‘MoMo-sausje’. Tijdens het fotograferen wil ik de foto direct al zo goed mogelijk maken en als ik thuis achter de computer zit bewerk ik de foto’s met dat ‘sausje’ en pas ik eventueel de uitsnede aan. Heb je last van kleine oneffenheden in je gezicht op de dag van de fotoshoot? Geen probleem, dit kan ik mooi weghalen als die wens er is.

Hoe gaat de betaling van een zakelijke fotoshoot?2023-09-20T18:37:43+02:00

Als eerste stuur ik jou een offerte met mijn algemene voorwaarden. Zodra je de offerte geaccordeerd hebt ontvang je een factuur en dient het volledige bedrag voor de datum van de fotoshoot betaald te zijn. Als je meer foto’s uitkiest dan bij het pakket inbegrepen zit zal ik daarvoor nog een extra factuur sturen.

Hoe gaat het kiezen van de foto’s?2023-09-20T18:31:39+02:00

Na de fotoshoot krijg je mail met alle foto’s in een persoonlijke online gallery. Deze foto’s hebben een watermerk. Je kunt hier jouw favoriete foto’s selecteren en aan mij terug mailen. Ik zal deze foto’s dan zonder watermerk naar jou versturen via Wetransfer.

Mag ik tijdens de fotoshoot van kleding wisselen?2023-09-20T18:30:36+02:00

Natuurlijk mag je tijdens de fotoshoot van kleding wisselen, dat is alleen maar leuk voor de variatie en daardoor heb je straks meer om uit te kiezen.

Welke kleding trek ik aan?2023-09-20T18:28:37+02:00

Van tevoren bespreken we wat jij wilt uitstralen en daar hoort zeker ook kleding bij. Zoek kleding uit wat past bij wat jij wilt uitstralen en eventueel ook bij de locatie van de fotoshoot of de kleur(en) van het logo van jouw bedrijf. 

Zorg er wel voor dat jouw kleding niet de aandacht afleidt van jouw gezicht. Vermijd daarom drukke prints, zoals verschillende patronen of teksten. Draag ook niet te veel accessoires, zoals grote (gekleurde) oorbellen en kettingen. Maar het belangrijkste is dat jij er representatief uitziet en jezelf bent!

Waarom zou ik MoMo Fotografie kiezen voor mijn zakelijke fotoshoot?2023-09-20T18:27:03+02:00
 1. Ik heb al vaak gehoord dat mensen zich snel op hun gemak bij mij voelen. Dus voel je je een beetje onzeker over de fotoshoot? Het komt echt goed, ik zorg er voor dat je je prettig voelt en blij zal zijn met het resultaat. 
 2. Ik maak geen foto’s in een fotostudio, maar in jouw eigen vertrouwde werkomgeving of een plek die jij zelf uitzoekt.
 3. Ik neem de tijd om te bespreken wat jouw wensen zijn en wat jij wilt uitstralen. Iedere klant is voor mij uniek!
Hoe ziet een familiefotoshoot er uit?2023-04-14T20:06:10+02:00

Op de dag dat we de fotoshoot plannen kom ik 1 tot 1,5 uur naar jullie toe. Doe vooral jullie ding, zo kan ik jullie het beste fotograferen zonder te veel geposeer. Ga bijvoorbeeld een wandeling maken in het bos, laat de kinderen lekker spelen, ga lekker borrelen of een taartje eten met elkaar, hou een picknick in het park. Ik leg alle Mooie Momenten vast! Als jullie nog extra wensen hebben, dan hoor ik het graag. Misschien willen jullie wel een foto van opa en oma met de kleinkinderen, alle broers en zussen samen of een andere samenstelling. Ik maak naast de spontane foto’s ook wat meer geposeerde foto’s, maar probeer het altijd zo natuurlijk mogelijk te houden.

Hoe ziet een gezinsfotoshoot er uit?2023-04-14T20:03:26+02:00

Tijdens een gezinsfotoshoot werk ik graag volgens de Playful Heart-methode. Bij deze manier van fotograferen staat plezier hebben met elkaar centraal! Kinderen kunnen lekker zichzelf zijn door de relaxte sfeer die ik creëer. Ik wil namelijk geen gemaakte lachjes zien, maar jouw kinderen zoals ze echt zijn: soms stout, soms lief, soms ondeugend, maar altijd prachtig. Door middel van leuke spelletjes laat ik jullie lachen en ik geef kinderen ook de ruimte om zelf te spelen. Ik verleg graag de aandacht van de camera naar aandacht voor elkaar. Op die manier wordt een fotoshoot ‘quality time’ met het gezin. Vastgelegd en wel. Als mooie herinnering voor later.

Ik heb oudere kinderen, kan ik dan ook een gezinsfotoshoot bij je boeken?2023-04-14T20:01:16+02:00

Jazeker! Oudere kinderen zie ik ook graag voor mijn lens! Vaak kies ik voor een buitenlocatie waar lekker met elkaar gewandeld kan worden. Tijdens het wandelen maak ik foto’s, maar tussendoor zal ik ook vragen om (met elkaar) op een mooi plekje te zitten of staan. Ik vraag jullie dan niet om allemaal naar de camera te kijken, maar zal wat leuke vragen stellen en opdrachtjes geven. Niet te geposeerd, gewoon lekker lol hebben met elkaar!

Wanneer kan ik het beste de zwangerschapsfotoshoot boeken?2023-04-14T20:14:26+02:00

Om er zeker van te zijn dat ik jou op het juiste moment van je zwangerschap fotografeer, adviseer ik je om minimaal 2 a 3 maanden van te voren contact met me op te nemen voor een afspraak. Vooral weekenden zitten snel vol bij mij, doordeweeks kan ik makkelijker een gaatje vinden.

Wat zijn leuke buitenlocaties voor een fotoshoot?2023-04-06T23:09:05+02:00

Voorbeelden van mooie buitenlocaties zijn het bos, de hei, het strand, het park, maar ook veel mooie straatjes in dorpjes en steden zijn perfect als locatie.

Wat doen we als mijn baby huilt tijdens de fotoshoot?2023-02-22T16:59:50+01:00

Als je baby huilt dan geef ik jullie de ruimte en de tijd  om te kijken wat er aan de hand is. Misschien heeft je baby honger, last van krampjes of heeft hij/zij een schone luier nodig. Zowel de newborn- als de babyfotoshoot duurt 1 tot 1,5 uur, dus er is genoeg tijd om te verschonen, voeden of gewoon te troosten. Levert trouwens ook hele mooie foto’s op ♡

Wanneer kan ik het beste een newborn- of babyfotoshoot boeken?2023-02-22T16:54:28+01:00

Een newbornshoot plan ik in de eerste 12 weken na de geboorte. Als je er zeker van wilt zijn dat ik nog plek heb in mijn agenda is het verstandig om al een afspraak te maken terwijl je nog zwanger bent. Een babyfotoshoot vindt plaats na de eerste 12 weken en kan dus ook later geboekt worden.

Waarom zouden wij MoMo Fotografie kiezen voor een Day in the life fotoshoot?2023-09-07T21:14:46+02:00
 1. Ik ben heel rustig en op de achtergrond aanwezig, waardoor jullie lekker jullie gewone dagelijkse dingen kunnen doen. Jullie hoeven nergens op te letten of rekening mee te houden, wees gewoon jezelf en doe wat jullie anders ook doen. Op die manier kan ik jullie echte leven vol kleine gezinsritueeltjes mooi vastleggen.
 2. Als moeder van 2 dochters (11 en 15) weet ik hoe snel de tijd gaat en hoe waardevol de momenten in het dagelijkse leven zijn.
 3. Ik heb jaren voor de klas gestaan en ben gewend om constant alles goed in de gaten te houden. Ooit zei een kind tegen mij ‘Juf, heb jij soms ogen in je rug?’. Tijdens een Day in The life fotoshoot kan het ook gebeuren dat er een hoop tegelijk gebeurd en dan zijn die ogen in mij rug erg handig ;)
Waarom zouden wij MoMo Fotografie kiezen voor een newborn- en babyfotoshoot?2023-02-22T15:26:31+01:00
 1. Ik ben heel rustig en relaxed en neem alle tijd voor jullie en de baby. Geen gestress dus als er een vieze luier is of een boertje dat dwarszit. 
 2. Als moeder van 2 dochters weet ik hoe het is om een baby te hebben en ook hoe snel alles veranderd bij die kleintjes. Ik snap dus goed dat je dit mooi gefotografeerd wilt hebben zodat je hier later nog vaak naar terug kan kijken.
 3. Ik ben gek op mooie babykamers en spulletjes met een verhaal. Die pak ik dus ook zeker mee tijdens het fotograferen. 
 4. Als jullie er voor kiezen om jullie baby vlak na de geboorte te laten fotograferen, dan zorg ik er altijd voor dat ik rondom jouw uitgerekende datum wat tijd in mijn agenda vrij houd. Je weet natuurlijk nooit wanneer de baby precies geboren wordt, maar op deze manier kan ik altijd snel bij jullie komen voor de fotoshoot.
Waarom zouden wij MoMo Fotografie kiezen voor een gezins- of familiefotoshoot?2023-04-14T20:10:40+02:00
 1. Ik hoor vaak dat ik heel relaxed ben en een ontspannen sfeer weet te creëren tijdens de fotoshoot. Een fotoshoot moet als een gezellig samenzijn voelen en ik neem hier dan ook alle tijd voor.
 2. Kinderen voelen zich meestal snel bij mij op hun gemak. Mijn jarenlange ervaring in het basisonderwijs helpen mij hier vast bij. Het grootste compliment dat ik ooit na een fotoshoot heb gekregen, was de vraag ‘mama doen we dit volgende week weer?’
 3. Mijn fotoshoots zijn niet in een krappe fotostudio, maar op een plek waar lekker gewandeld en gespeeld kan worden, of ik kom naar jullie vertrouwde huis toe. Ik ben een echte natuurliefhebber en ken de mooiste plekjes in omgeving utrecht.
 4. ‘Say cheese’ zal je mij niet horen zeggen, geef mij maar echte emoties! Door de ontspannen sfeer die ik creëer komt die echte lach, trotse blik en liefdevolle knuffel vaak vanzelf :) Zo kan ik jullie mooie spontane foto’s leveren waarop jullie jezelf herkennen.
Waarom zouden wij MoMo Fotografie kiezen voor onze bruiloft?2023-02-21T16:01:28+01:00
 1. Ik hou ontzettend veel van bruiloften. De mooie locatie, het prachtige bruidspaar en de liefde tussen hun, de bruiloftsgasten die er op hun mooist uit zien en genieten van de dag, de prachtige details waar het bruidspaar veel tijd in heeft gestopt. Alles is mooi om te fotograferen die dag. Hierdoor zal ik met veel enthousiasme en liefde alles op jullie bruiloft vastleggen, met oog voor jullie en oog voor detail. Ik maak een mooi totaaloverzicht van jullie bruiloft waarbij jullie unieke dag en verhaal prachtig in beeld komen.
 2. Ik ben sociaal en vriendelijk. Ik beweeg me tussen de gasten alsof ik er zelf bij hoor. Ik maak een praatje, kijk goed om me heen wat er gebeurd en beweeg soepeltjes tussen de dansende mensen door. 
 3. Ik ben altijd op zoek naar de perfecte foto, dus als het nodig is om op mijn buik in het gras te liggen om die te maken, dan doe ik dat!
 4. Met mijn 2 camera’s en verschillende lenzen kan ik een mooie en afwisselende reportage maken.
 5. Je kunt mij ook boeken voor het feest, graag zelfs, ik hou wel van een feestje :) Ik heb altijd meerdere (externe) flitsers bij mij!
 6. Ik ben eigenlijk nooit ziek, maar als dat een keer we zo is dan heb ik een back-up fotograaf met een vergelijkbare fotografiestijl achter de hand.
Hoe werkt de betaling van een fotoshoot?2023-09-20T20:22:45+02:00

Als eerste stuur ik jullie een offerte met mijn algemene voorwaarden. Zodra jullie de offerte geaccordeerd hebben ontvangen jullie een factuur en dient het volledige bedrag voor de datum van de fotoshoot betaald te zijn.

Hoe werkt de betaling van onze huwelijksreportage?2023-09-07T21:09:21+02:00

Als jullie de offerte geaccordeerd hebben ontvangen jullie een factuur en dient 25% van het offertebedrag aanbetaald te worden. Alleen na betaling staat de datum definitief vast in mijn agenda. Direct na de bruiloft ontvangen jullie een tweede factuur met de overige 75%. Dit bedrag dient uiterlijk 14 dagen na de bruiloft betaald te zijn.

Komen onze foto’s op de website en social media van MoMo Fotografie?2023-09-20T20:23:10+02:00

De meeste klanten vinden en boeken mij aan de hand van de foto’s die zij op mijn website en social media zien. Ik gebruik daarom graag een deel van de foto’s die ik tijdens fotoshoots maak voor mijn portfolio op mijn website en social media. Dit staat ook vermeld in mijn algemene voorwaarden die ik je toestuur bij de offerte. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kan je me dit laten weten op het bevestigingsformulier van de offerte. Dit is geen probleem!

Bewerk je de foto’s?2023-09-20T18:39:39+02:00

Ik hou van kleur! En dat zie je ook terug in mijn foto’s. Het gras is dus gewoon groen. Ik corrigeer de foto’s licht op helderheid, witbalans en contrast, ik noem het altijd een ‘MoMo-sausje’. Tijdens het fotograferen wil ik de foto direct al zo goed mogelijk maken en als ik thuis achter de computer zit bewerk ik de foto’s met dat ‘sausje’ en pas ik eventueel de uitsnede aan.

Bij kinderen wil ik nog wel eens een snottebel weghalen ;-), maar ik blijf altijd zo dicht mogelijk bij de waarheid. Alle foto’s bewerk ik in kleur en zwart-wit.

Wat doe je als je ziek bent op de dag van de fotoshoot?2023-02-22T15:27:27+01:00

Als ik ziek ben zullen we de fotoshoot verplaatsen. Ook als een van jullie ziek is doen we dit, dat is gewoon overmacht.

Wat doe je als je ziek bent op de dag dat wij gaan trouwen?2023-09-07T21:12:51+02:00

Gelukkig ben ik haast nooit ziek en ik moet echt heel slecht voelen wil ik me ziek melden voor jullie bruiloft. Maar mocht ik echt niet in staat zijn om te komen, dan heb ik een uitgebreid netwerk van professionele bruidsfotografen die het stokje van mij over kunnen nemen. Daar hoeven jullie zelf helemaal niks voor te regelen. De foto’s van de invallende fotograaf worden achteraf alsnog door mijzelf nabewerkt, zodat de foto’s zo dicht mogelijk bij mijn stijl in de buurt komen.

Wat als het gaat regenen tijdens de fotoshoot met z’n tweetjes op onze bruiloft?2023-02-21T17:00:29+01:00

Het weer hebben we helaas niet in de hand dus oriënteer je ook op een binnenlocatie voor de fotoreportage (of vraag mij om raad), zodat we altijd naar binnen kunnen als het nodig is. Maar foto’s onder een mooie paraplu kunnen ook leuk zijn :)

Wat doen we als het gaat regenen tijdens de buitenfotoshoot?2023-02-21T12:22:49+01:00

Als het de hele dag regent, kunnen we het beste samen een nieuwe datum voor de fotoshoot inplannen of we kijken of een binnenlocatie een optie is.

Mogen wij jouw foto’s ook plaatsen op social media?2023-02-22T15:32:16+01:00

Uiteraard, mits je mijn naam erbij vermeld; ©MoMoFotografie of je mag mij taggen.

Wij trouwen in het buitenland, wil je daar ook fotograferen?2023-02-22T15:28:20+01:00

Leuk! Ik kom graag mee om de dag/dagen vast te leggen! Naast de standaard fotografiekosten vraag ik jullie dan ook om mijn vervoer- en verblijfskosten te betalen.

Eet je mee als je onze bruiloft fotografeert?2023-02-22T15:28:26+01:00

Overdag ben ik met een broodje en wat te drinken helemaal tevreden.´s Avonds bij het diner, eet ik het liefst in dezelfde zaal (aan een apart tafeltje) mee. Zo mis ik geen moment en leg ik ook die spontane speech vast. Geen plek in de zaal? Dat is geen enkel probleem. Ik kan ook in een apart kamertje zitten, maar het liefst zo dicht mogelijk bij jullie. Ik hoef geen luxe en uitgebreide maaltijd, maar wel genoeg om mijn motortje draaiende te houden ;-)

Welke kleding trekken we aan bij de fotoshoot?2023-09-20T08:53:19+02:00

Ik geef altijd de volgende 4 tips:

Tip 1: Trek iets aan waar je je fijn in voelt

Tip 2: Vermijd drukke prints en hele felle kleuren

Tip 3: Ben je met een groep? Stem kleuren op elkaar af. Kies een kleurenpalet van 3 of 4 kleuren.

Tip 4: Is het koud? Draag veel laagjes in bij elkaar passende kleuren of een mooie sjaal.

Als je bij mij een fotoshoot boekt krijg je ook een folder met kledingtips :)

Wat kenmerkt MoMo Fotografie?2023-03-27T11:55:26+02:00

Mijn stijl is fris, puur en ongedwongen. Ik fotografeer de mooie en echte momenten tussen jullie, zodat jullie spontane foto’s krijgen waarop jullie jezelf herkennen. Ik hou van foto’s waarop die echte lach, trotse blik, lieve knuffel te zien is. Bij de een-op-een fotoshoots (zakelijk en soms ook zwangerschap) ga ik voor dé foto van de echte jou. Dit doe ik door een sfeer te creëren waarin jij je op je gemak voelt en jezelf kan zijn. Ik bewerk mijn foto’s zo natuurlijk mogelijk en hou van een mooie combinatie aan kleur- en zwart-witfoto’s.

Waar staat MoMo Fotografie voor?2023-02-21T11:26:00+01:00

MoMo is een afkorting van Mooie Momenten. Toen ik begon als fotograaf heb ik heel lang nagedacht over een naam. Ik wilde niet mijn eigen naam gebruiken, zoals veel fotografen doen, maar een korte, pakkende naam bedenken. Ik weet nog goed dat ik tijdens een autoritje aan mezelf de vraag stelde: wat wil je gaan fotograferen? Mooie momenten was het eerste wat in me op kwam en de afkorting daarvan vond ik helemaal leuk klinken!

Ga naar de bovenkant