FAQ

MoMo is een afkorting van Mooie Momenten. Toen ik begon als fotograaf heb ik heel lang nagedacht over een naam. Ik wilde niet mijn eigen naam gebruiken, zoals veel fotografen doen, maar een korte, pakkende naam bedenken. Ik weet nog goed dat ik tijdens een autoritje aan mezelf de vraag stelde: wat wil je gaan fotograferen? Mooie momenten was het eerste wat in me op kwam en de afkorting daarvan vond ik helemaal leuk klinken!

Mijn stijl is fris, puur en ongedwongen. Ik fotografeer de echte momenten tussen jullie, zodat jullie spontane lifestyle foto’s krijgen waarop jullie jezelf herkennen. Ik hou van foto’s waarop die echte lach, trotse blik, lieve knuffel te zien is. Ik bewerk mijn foto’s zo natuurlijk mogelijk en hou van een mooie combinatie aan kleur- en zwart-witfoto’s.

Ik krijg vaak te horen dat een fotoshoot met mij erg ontspannen is. Ik neem de tijd voor jullie en spreek met jullie af op een plek waar lekker gewandeld en gespeeld kan worden, of ik kom naar jullie vertrouwde huis toe. Ik vertel met mijn foto’s een verhaal, jullie verhaal. Ik fotografeer de echte momenten tussen jullie, zodat jullie spontane foto’s krijgen waarop jullie jezelf herkennen. Frisse foto’s met echte emoties.

Ik hou ontzettend veel van bruiloften. De mooie locatie, het prachtige bruidspaar en de liefde tussen hun, de bruiloftsgasten die er op hun mooist uit zien en genieten van de dag, de prachtige details waar het bruidspaar veel tijd in heeft gestopt. Alles is mooi om te fotograferen die dag. Hierdoor zal ik met veel enthousiasme en liefde alles op jullie bruiloft vastleggen, met oog voor jullie en oog voor detail. Ik maak een mooi totaaloverzicht van jullie bruiloft waarbij jullie unieke dag en verhaal prachtig in beeld komen.

Superleuk! Je kan me mailen of bellen en als jullie wensen (datum, locatie etc) duidelijk zijn mail ik jullie een offerte met de algemene voorwaarden van MoMo Fotografie. Na akkoord krijgen jullie de factuur toegestuurd en na betaling hebben jullie mij officieel geboekt.

Kortom neem gerust contact op!

Daar ben ik heel blij mee! Geef even via mail of een telefoontje jullie gegevens en trouwdatum door, dan kijk ik of ik die dag nog beschikbaar ben en kan ik de datum tijdelijk voor jullie reserveren. Vervolgens plannen we een kennismakingsgesprek en kunnen we alle mogelijkheden, wensen en verwachtingen doorspreken. Na de kennismaking stuur ik jullie een offerte en mijn algemene voorwaarden via de mail. Als ik deze ondertekend retour heb gekregen krijgen jullie de aanbetalingsfactuur toegestuurd en na betaling hebben jullie mij officieel geboekt!
Kortom neem gerust contact op!

Trouwreportage: als jullie de offerte geaccordeerd hebben ontvangen jullie een factuur en dient 30% van het offertebedrag aanbetaald te worden. Alleen na betaling staat de datum definitief vast in mijn agenda. Direct na de bruiloft ontvangen jullie een tweede factuur met de overige 70%. Dit bedrag dient uiterlijk 14 dagen na de bruiloft betaald te zijn.

Fotoshoot: als jullie de offerte geaccordeerd hebben ontvangen jullie een factuur en dient het volledige bedrag voor de datum van de fotoshoot betaald te zijn.

Ik geef altijd de volgende 4 tips:

Tip 1: Trek iets aan waar je je fijn in voelt

Tip 2: Vermijd drukke prints en hele felle kleuren

Tip 3: Ben je met een groep? Stem kleuren op elkaar af. Kies een kleurenpalet van 3 of 4 kleuren.

Tip 4: Is het koud? Draag veel laagjes in bij elkaar passende kleuren of een mooie sjaal.

Trouwreportage: Het weer hebben we helaas niet in de hand dus oriënteer je ook op een binnenlocatie voor de fotoreportage (of vraag mij om raad), zodat we altijd naar binnen kunnen als het nodig is. Maar foto’s onder een mooie paraplu kunnen ook leuk zijn 🙂

Fotoshoot: Als het de hele dag regent, kunnen we het beste samen een nieuwe datum voor de fotoshoot inplannen of we kijken of een binnenlocatie een optie is.

Trouwreportage: Gelukkig ben ik haast nooit ziek en ik moet echt heel erg ziek zijn wil ik me ziek melden voor jullie bruiloft. Maar mocht ik echt niet in staat zijn om te komen, dan heb ik een uitgebreid netwerk van professionele bruidsfotografen die het stokje van mij over kunnen nemen. Daar hoeven jullie zelf helemaal niks voor te regelen. De foto’s van de invallende fotograaf worden achteraf alsnog door mijzelf nabewerkt, zodat de foto’s zo dicht mogelijk bij mijn stijl in de buurt komen.

Fotoshoot: Een fotoshoot kunnen we bij ziekte verplaatsen, ook als dit een van de deelnemers betreft, geen probleem!

Bij een trouwreportage krijgen jullie minimaal 40 foto’s per uur. Het kunnen er ook zo meer zijn, alles wat goed is komt namelijk gewoon jullie kant op! Trouwreportages zijn te boeken vanaf 3 uur, dus dan krijgen jullie minimaal 120 foto’s.

Wil je weten hoeveel foto’s je bij de andere fotoshoots krijgt, kijk dan even op de prijzenpagina.

Alle foto’s krijgen jullie trouwens vooral in kleur en een aantal in zwart-wit.

Ik corrigeer de foto’s licht op kleur, helderheid, witbalans en contrast, ik noem het altijd een ‘MoMo-sausje’. Tijdens het fotograferen wil ik de foto direct al zo goed mogelijk maken en als ik thuis achter de computer zit bewerk ik de foto’s met dat ‘sausje’ en pas ik eventueel de uitsnede aan.

Bij kinderen wil ik nog wel eens een snottebel weghalen ;-), maar ik blijf altijd zo dicht mogelijk bij de waarheid. Alle foto’s bewerk ik in kleur en zwart-wit.

Uiteraard ben je super nieuwsgierig naar de foto’s! Ik doe daarom ook altijd mijn uiterste best om de foto’s zo snel mogelijk te leveren.

De foto’s van een fotoshoot worden binnen 2 weken geleverd en bij een trouwreportage is dit binnen 6 weken.

De foto’s van een fotoshoot krijg je in een persoonlijke online gallery aangeleverd. Hiervandaan kan je de foto’s op je computer downloaden. Trouwfoto’s krijg je ook in een persoonlijke online gallery aangeleverd en vanaf 5 uur fotografie krijg je ze ook op een mooie houten USB-stick met een foto van jullie bruiloft.

De meeste klanten vinden en boeken mij aan de hand van de foto’s die zij op mijn website en social media zien. Ik gebruik daarom graag een deel van de foto’s die ik tijdens fotoshoots maak voor mijn portfolio op mijn website en social media. Dit staat ook vermeld in mijn algemene voorwaarden die ik je toestuur bij de offerte. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kan je me dit laten weten op het bevestigingsformulier van de offerte. Dit is geen probleem!

Uiteraard, mits je mijn naam erbij vermeld; ©MoMoFotografie of je mag mij taggen.

Jazeker, dat doe ik met veel plezier! Klik hier voor meer informatie.

Leuk! Ik kom graag mee om de dag/dagen vast te leggen! Naast de standaard fotografiekosten vraag ik jullie dan ook om mijn vervoer- en verblijfskosten te betalen.

Overdag ben ik met een broodje en wat te drinken helemaal tevreden.´s Avonds bij het diner, eet ik het liefst in dezelfde zaal (aan een apart tafeltje) mee. Zo mis ik geen moment en leg ik ook die spontane speech vast. Geen plek in de zaal? Dat is geen enkel probleem. Ik kan ook in een apart kamertje zitten, maar het liefst zo dicht mogelijk bij jullie. Ik hoef geen luxe en uitgebreide maaltijd, maar wel genoeg om mijn motortje draaiende te houden 😉

 

Staat je vraag er niet tussen of wil je gewoon meer weten? Neem gerust contact met me op!