Vraag & Antwoord

 

Vanwaar de naam MoMo Fotografie?

MoMo is een afkorting van Mooie Momenten. Toen ik begon als fotograaf heb ik heel lang nagedacht over een naam. Ik wilde niet mijn eigen naam gebruiken, zoals veel fotografen doen, maar een korte, pakkende naam bedenken. Ik weet nog goed dat ik tijdens een autoritje aan mezelf de vraag stelde: wat wil je gaan fotograferen? Mooie momenten was het eerste wat in me op kwam en de afkorting daarvan vond ik helemaal leuk klinken!

Wat kenmerkt MoMo Fotografie?

Ik hou van natuurlijk licht, kleuren en vrolijke gezichten. Mijn foto’s zijn fris, vrolijk en ongedwongen. Ik bewerk mijn foto’s zo natuurlijk mogelijk en hou van een mooie combinatie aan kleur- en zwart-witfoto’s.

Waarom zouden wij voor MoMo Fotografie als fotograaf kiezen voor een fotoshoot?

Ik krijg vaak te horen dat een fotoshoot met mij erg ontspannen is. Ik neem de tijd voor jullie en spreek met jullie af op een plek waar lekker gewandeld en gespeeld kan worden, of ik kom naar jullie vertrouwde huis toe. Ik hou van spontane foto’s en vooral de foto’s waarop er niet naar mij wordt gekeken, maar waarop die echte lach, de trotse blik, de lieve knuffel te zien is. Ik vertel met mijn foto’s een verhaal, jullie verhaal. Ik fotografeer de echte momenten tussen jullie, zodat jullie spontane foto’s krijgen waarop jullie jezelf herkennen. Frisse foto’s met echte emoties.

♡ Waarom zouden wij voor MoMo Fotografie kiezen als trouwfotograaf?

Ik hou ontzettend veel van bruiloften. De mooie locatie, het prachtige bruidspaar en de liefde tussen hen, de bruiloftsgasten die er op hun mooist uit zien en genieten van de dag, de prachtige details waar het bruidspaar veel tijd in heeft gestopt. Alles is mooi om te fotograferen die dag. Hierdoor zal ik met veel enthousiasme en liefde alles op jullie bruiloft vastleggen, met oog voor jullie en oog voor detail. Ik maak een mooi totaaloverzicht van jullie bruiloft waarbij jullie unieke dag en verhaal prachtig in beeld komen.

♡ Ik wil je graag boeken voor een fotoshoot! Hoe gaat dat in zijn werk?

Superleuk! Je kan me bellen of mailen en als jullie wensen (datum, locatie etc) duidelijk zijn mail ik jullie een offerte met de algemene voorwaarden van MoMo Fotografie. Na akkoord krijgen jullie de factuur toegestuurd en na betaling hebben jullie mij officieel geboekt.

♡ Wij zijn geïnteresseerd om jou als onze trouwfotograaf te hebben. En nu?

Daar ben ik heel blij mee! Geef even via mail of een telefoontje jullie gegevens en trouwdatum door, dan kijk ik of ik die dag nog beschikbaar ben en kan ik de datum tijdelijk voor jullie reserveren. Vervolgens plannen we een kennismakingsgesprek en kunnen we alle mogelijkheden, wensen en verwachtingen doorspreken. Na de kennismaking stuur ik jullie een offerte en mijn algemene voorwaarden via de mail. Als ik deze ondertekend retour heb gekregen krijgen jullie de aanbetalingsfactuur toegestuurd en na betaling hebben jullie mij officieel geboekt!

Kortom neem gerust contact op!

♡ Hoe werkt de betaling?

Trouwreportage: als jullie de offerte geaccordeerd hebben ontvangen jullie een factuur en dient 30% van het offertebedrag aanbetaald te worden. Alleen na betaling staat de datum definitief vast in mijn agenda. Direct na de bruiloft ontvangen jullie een tweede factuur met de overige 70%. Dit bedrag dient uiterlijk 14 dagen na de bruiloft betaald te zijn.

Fotoshoot: als jullie de offerte geaccordeerd hebben ontvangen jullie een factuur en dient het volledige bedrag voor de datum van de fotoshoot betaald te zijn.

♡ Welke kleding trekken we aan bij een fotoshoot?

Allereerst: trek aan waar je je prettig in voelt en wat echt “jij” is! Het is wel leuk als jullie een bepaalde kleurcode kunnen afspreken, dus dat jullie bijvoorbeeld allemaal iets met een bepaalde kleurtint (bijvoorbeeld blauw of pastelkleuren) aantrekken. Hele bonte prints of felle kleding kun je beter vermijden, omdat personen dan meer aandacht op de foto krijgen dan anderen. Maar blijf vooral lekker jezelf! Kijk hier voor voorbeelden.

♡ Wat als het regent?

Trouwreportage: Het weer hebben we helaas niet in de hand dus oriënteer je ook op een binnenlocatie voor de fotoreportage (of vraag mij om raad), zodat we altijd naar binnen kunnen als het nodig is. Maar foto’s onder een mooie paraplu kunnen ook leuk zijn 🙂

Fotoshoot: Als het de hele dag regent, kunnen we het beste samen een nieuwe datum voor de fotoshoot inplannen of we kijken of een binnenlocatie een optie is.

♡ Wat doe je als je ziek bent?

Trouwreportage: Gelukkig ben ik haast nooit ziek en ik moet echt heel erg ziek zijn wil ik me ziek melden voor jullie bruiloft. Maar mocht ik echt niet in staat zijn om te komen, dan heb ik een uitgebreid netwerk van professionele bruidsfotografen die het stokje van mij over kunnen nemen. Daar hoeven jullie zelf helemaal niks voor te regelen. De foto’s van de invallende fotograaf worden achteraf alsnog door mijzelf nabewerkt, zodat de foto’s zo dicht mogelijk bij mijn stijl in de buurt komen.

Fotoshoot: Een fotoshoot kunnen we bij ziekte verplaatsen, ook als dit een van de deelnemers betreft, geen probleem!

♡ Hoeveel foto’s krijgen wij?

Bij een fotoshoot ontvangen jullie ten minste 30 foto’s in hoge resolutie.

Bij een trouwreportage kun je uitgaan van ten minste 200 foto’s voor 6 uur fotografie, maar ik probeer hier altijd meer van te maken. Ik werk namelijk niet met een maximaal aantal foto’s: alles wat goed is, komt jullie kant op! Alle foto’s krijgen jullie trouwens in kleur EN zwart-wit.

♡ Bewerk je de foto’s?

Ik corrigeer de foto’s licht op kleur, helderheid, witbalans en contrast, ik noem het altijd een ‘MoMo-sausje’. Tijdens het fotograferen wil ik de foto direct al zo goed mogelijk maken en als ik thuis achter de computer zit bewerk ik de foto’s met dat ‘sausje’ en pas ik eventueel de uitsnede aan.

Bij kinderen wil ik nog wel eens een snottebel weghalen ;-), maar ik blijf altijd zo dicht mogelijk bij de waarheid. Alle foto’s bewerk ik in kleur en zwart-wit.

♡ Wanneer krijgen wij de foto’s?

Uiteraard ben je super nieuwsgierig naar de foto’s! Ik doe daarom ook altijd mijn uiterste best om de foto’s zo snel mogelijk te leveren. De foto’s van een fotoshoot worden binnen 2 weken geleverd en bij een trouwreportage is dit binnen 3 weken.

♡ Hoe krijgen we de foto’s aangeleverd?

De foto’s van een fotoshoot worden geleverd via WeTransfer. Zo kan je ze meteen op je computer downloaden en kan je de foto’s eventueel zelf afdrukken etc. Trouwfoto’s krijg je vanaf 5 uur fotografie op een mooie houten USB-stick met een foto van jullie bruiloft (bij minder dan 5 uur is dit via WeTransfer).

♡ Gebruik je de gemaakte foto’s op social media en je website?

De meeste klanten vinden en boeken mij aan de hand van de foto’s die zij op mijn website en social media zien. Ik gebruik daarom graag een deel van de foto’s die ik tijdens fotoshoots maak voor mijn portfolio op mijn website en social media. Dit staat ook vermeld in mijn algemene voorwaarden die ik je toestuur bij de offerte. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kan je me dit laten weten op het bevestigingsformulier van de offerte. Dit is geen probleem!

♡ Mogen wij jouw foto’s ook plaatsen op social media?

Uiteraard, mits je mijn naam erbij vermeld; ©MoMoFotografie of je mag mij taggen.

♡ Maak je ook (trouw)albums?

Jazeker, dat doe ik met veel plezier! Klik hier voor meer informatie.

♡ Wij trouwen in het buitenland, wil je daar ook fotograferen?

Leuk! Ik kom graag mee om de dag/dagen vast te leggen! Naast de standaard fotografiekosten vraag ik jullie dan ook om mijn vervoer- en verblijfskosten te betalen.

♡ Eet je mee als je onze bruiloft fotografeert?

Overdag ben ik met een broodje en wat te drinken helemaal tevreden.´s Avonds bij het diner, eet ik het liefst in dezelfde zaal (aan een apart tafeltje) mee. Zo mis ik geen moment en leg ik ook die spontane speech vast. Geen plek in de zaal? Dat is geen enkel probleem. Ik kan ook in een apart kamertje zitten, maar het liefst zo dicht mogelijk bij jullie. Ik hoef geen luxe en uitgebreide maaltijd, maar wel genoeg om mijn motortje draaiende te houden 😉

Staat je vraag er niet tussen of wil je gewoon meer weten? Neem gerust contact met me op!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren